Uit het "Hoge Noorden"
De oorspronkelijk uit het hoge noorden afkomstige Finovens, zijn al vele generaties het summum van brandstofefficiƫntie en warmtebeheersing in vergelijking met de ons bekendere, traditionele houtkachels. Finovens zijn warmteaccumulerende houtkachels die een grote scheiding/vertraging kunnen maken, tussen de houtverbranding en de warmteafgifte.

De warmte van een relatief kortstondig houtvuur wordt efficiënt opgeslagen in de steenmassa en geeft aan de wanden een gelijkmatige uitstraling, zelfs over meerdere dagen! Via de glasdeur kan men (bijvoorbeeld 's avonds) genieten van een sfeervuur, terwijl de wanden nog nastralen van de houtwarmte van de dag er voor.


Ze geven een hoog aandeel stralingswarmte, wat binnen aanvoelt als een zachte warme deken. Tocht en rookoverlast, wat bij Openhaarden regelmatig optreedt, zijn daarmee tot nul gereduceerd! Alleen al hiervoor is de Finoven in Nederland een welkom alternatief.

 

Hoofdverwarming / Klimaatneutrale woning.

Een Finoven is uitermate geschikt voor het verwarmen van Laag-energie-woningen (LEW) en de Passief huizen. De sterk getemperde warmteafgifte pas excellent in dit type moderne huizen.  Het betreft hier bovendien de Max-Low-techniek of Passief-techniek kachels. Ze functioneren met een maximaal warmterendement, zonder gebruik te hoeven maken van elektriciteit. Autonoom brandend op (misschien zelfs zelf"geoogst") brandhout, beschikt u over een kachel uit de top van het warmteleverend segment.