Finoven stookkamers en glasdeuren.
Voor de gemetselde Finoven heeft Tigchelaar Tegelkachels diverse stookkamers ontwikkeld. Deze zijn tevens voor de "zelfbouwer m/v" als stapelbaar pakket, inclusief de bouwtekeningen en een duidelijke handleiding leverbaar. Daarbij worden de stookdeur, de asladeur en de veegluiken etc. bijgeleverd. De opbouw zal, afhankelijk van de grootte, meerdere dagen in beslag nemen. Zowel voor de opbouw als het (in)stoken geeft Tigchelaar Tegelkachels u deskundig advies.

Finovens zijn in een groot aantal stookkamer-uitvoeringen leverbaar met daarbij per type gerelateerd, een aantal varianten in deuren/laden/luikjes. Naast de traditionele, gietijzeren deuren zijn er nu ook moderne, stalen deuren ook in RVS uitvoering, in de collectie opgenomen. U ziet ze hieronder afgebeeld naast de bijbehorende stookkamer. De lichtgrijze ombouw kan naar eigen inzicht vormgegeven worden. (Zie de fotoserie van de Finovens voor de diverse uitvoeringen!) Dus of u laat bouwen of zelf bouwt, er is altijd een passende kachel"vorm" te creëren!


Voor de Finovens zijn diverse modellen deuren, voorzien van glas, leverbaar. Inclusief bijbehorende aslakleppen en veegluikjes. Ze zijn uitgevoerd in gietijzer en de strakke deuren in gemoffeld staal of RVS. Welke deuren bij welke Finovens horen, kunt u op de tekeningen van de stookkameruitvoeringen zien.
Inmiddels kunnen we luchtdichte deuren leveren voor de LEW en de Passiefwoningen. Dit geldt voor de strakke deuren 27,5 X 33,5;  27,5 X 41 en 41 x 41 cm. inbouwmaat. Deze zijn, evenals de bijbehorende aslade-deuren en veegluikjes, in zwart en rvs leverbaar.

 
Nog meer technische informatie

Info over de Passaatkap rookgasafvoer.

Meer én uitgebreidere technische, aanvullende informatie over houtstook vindt u hier in PDF-formaat.