De Tigchelkachel, voor kostenbesparend, comfortabel én duurzaam opwarmen
Duurzame, betaalbare warmte wordt steeds belangrijker. Verlangt u van een houtgestookte kachel warmtekwaliteit én duurzaamheid, dan is de Tigchelkachel de aangewezen warmtebron. De lange levensduur en goedkopere brandstof, betekent ook een waardevolle investering! Door het uitgebreide kleurengamma én de kostenbesparende zelfbouwmogelijkheid ook voor u de ideale houtstook kachel.

De kracht van de Tigchelkachel zit niet alleen in de verbrandingskamer met naverbranding, maar door zijn massief stenen lichaam blijf hij óók bijzonder lang warmte uitstralen.
Gevuld met slechts één klein mandje hout laat u hem één tot anderhalf uur branden. Door de opgeslagen warmte van dit korte vuur, beschikt u daarna over een aanraakbare, heerlijk warme kachel, welke uw kamer wel tot 24 uur aangenaam warm kan houden.


De Tigchelkachel is hiermee al voor velen een onmisbare huisgenoot geworden, om een comfortabele woonplek te creëren. En tijdens het stoken kunt u ook nog eens genieten van het fraai brandende houtvuur.
De Tigchelkachel is uitgevoerd in een los-stapelbaar opbouwsysteem, dus ook makkelijk zelf te bouwen. In een paar uur staat hij overeind en is dan klaar voor de eerste stookbeurt.
Tevens kunt u nog koken, bakken en braden in een apart verkrijgbare, inpasbare oven.

 
Kostenbesparend Stoken!

Kies voor een houtgestookte Tigchelkachel en verdien op termijn niet alleen uw investering terug...

Middels dit schema krijgt u een indruk van het kostenbesparende stoken van hout in een (accumulerende) Tigchelkachel.
Naast het -eindige en belastende- fossiele brandstofverbruik, komt hout zowel ecologisch als financieel er aanmerkelijk gunstiger af.
Bedenk daarbij tevens dat een gasgestookte CV-ketel eerder aan vervanging toe is dan een Tigchelkachel. Hierdoor is de aanschafinvestering bij de Tigchelkachel, op termijn tevens gunstiger te noemen, mede door de besparing op de stookkosten.


 

Hoofdverwarming / Klimaatneutrale woning.

De Tigchelkachel is dé ideale houtkachel voor LEW (laag-energie woningen) en de Passief huizen. Met slechts enkele kubieke meters brandhout per stookseizoen, zijn deze woningen voor het verwarmen geheel CO2 neutraal te maken. Een zeer lage EPC waarde voor elke willekeurige nieuwe woning, is ook met enkele kubieke meters brandhout op jaarbasis gemakkelijk te behalen. Zie de informatie-PDF 'Brandstofvergelijkingen' op de pagina TechAspecten

Of de Tigchelkachel daarmee ook in elke bestaande woning als hoofdverwarming kan functioneren, leest u op de pagina: Milieu