Technische Informatie
Hieronder vindt u meer technische gegevens over de - ook zelf op te bouwen- Tigchelkachels. Wilt u nog meer weten lees dan de rubriek vragenvuur of... maak een afspraak in de showroom, of met een van onze dealers.

De Tigchelkachel is volledig opgebouwd uit prefab-elementen, de zgn. "tichels" (vandaar z'n naam). Deze tichels zijn gemaakt van hoogwaardig composietbeton en passen perfect in elkaar zoals Legoblokken. Deze zgn. "droogstapelmethode' maakt hem niet alleen bijzonder geschikt voor zelfbouw, maar tevens verhuisbaar!
De Tigchelkachel is, naast de basiskleur Muisgrijs, in 13 fraaie kleuren én in vier verschillende hoogten en capaciteiten leverbaar.


Uitgevoerd met een minimum aan versieringen maar wél volgestouwd met doeltreffend vernuft, is het een zichtbaar, eerlijk/basic product!
Door deze afgewogen eenvoud van vorm en diversiteit aan kleuren is hij dan ook in bijna elk interieur toe te passen.

Met de alsmaar stijgende brandstofprijzen is de Tigchelkachel tevens een echte "profijt"-kachel welke u jaar-in-jaar-uit van heerlijke warmte voorziet.


Zie voor meer aanvullende informatie en veel gestelde vragen op

Hierboven ziet u de 4 nieuwe, strakke deurtype's welke aan de 2 bestaande gietijzeren deuren zijn toegevoegd. De 2 afgebeelde hoge deuren (27,5 x 41cm) zijn bestemd voor de 8D en 10D met de nieuwe/verhoogde stookkamer, voor langere houtlengte.
Onderstaand schema geeft inzicht in het bepalen van de geschikte Tigchelkachel in uw situatie. Tevens ziet u hier de rendementen van de Tigchelkachels.
 
Nog meer technische informatie

Meer én uitgebreidere technische, aanvullende  informatie over houtstook vindt u hier in PDF-formaat.